Aankondiging Harlinger Courant

Op vrijdag 16 februari stond Toneelgroep Contact in de krant met de aankondiging van ons aankomende stuk Drie is teveel, met een prachtige foto van Joachim de Ruijter! Hieronder de tekst en foto bij het artikel:

Terug naar ‘the roaring twenties’ met Toneelgroep Contact

In het jaar dat Toneelgroep Contact 65 jaar bestaat, is er gekozen voor een grote uitdaging. Dit jaar neemt Contact het publiek mee naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Er is dit jaar extra aandacht gegaan naar het decor en de kleding om alles terug te brengen naar die tijd. Een enorme uitdaging, waarbij soms ook de tekst van het stuk een aanpassing nodig had.

Het stuk, genaamd Drie is teveel geschreven door Johan en Jan Blaaser, gaat over de familie Gravesande, waarbij dochter Enny bezoek krijgt van een oude schoolvriend uit Amerika. Samen met zijn ouders en oma komt hij, Fred Oldenbach, met de Holland-Amerika lijn naar Nederland. Hij is van plan om haar ten huwelijk te vragen. Hier zit Enny niet op te wachten en ze verzint een plan. Samen met de huisknecht van de familie Gravesande probeert ze het bezoek van de familie Oldenbach in de soep te laten lopen. De stoker van het huis wordt onverwachts betrokken in dit geheel, wat niet ten goede komt voor de rust in het huis. Dit tot grote ergernis van de ouders van Enny. Komt het allemaal nog goed?

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart is Toneelgroep Contact in het Entrepotgebouw te zien met het komische stuk Drie is teveel. Op de zaterdagmiddag is er ook een matineevoorstelling (start 14:00 uur, zaal open om 13:30 uur). De avondvoorstellingen starten om 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur). De kaarten, €12,50 per stuk, zijn vanaf nu te koop bij De Smulpot in Harlingen of bij de spelers van Contact. Het is ook mogelijk om kaarten te reserveren via de website: www.toneelgroepcontactharlingen.nl/reserveren. Je kunt Toneelgroep Contact ook via social media volgen, via Facebook en Instagram, voor meer foto- en videomateriaal! Een avondje ouderwets lachen. Dit mag je niet missen!

Foto van Joachim de Ruijter
Zittend v.l.n.r.: David van Mierlo, Marjolein Veenstra, Berry van Mierlo en Joke Schipper
Staand v.l.n.r.: Marina Hager, Gerben Wijnia, Iemke-Pieter Zeijlemaker, Henk de Jong, Miranda Douwsma, Klaas Hager en Mayke Kamp.
Niet op de foto, maar spelen wel mee: Robin de Vries, Marjan Rutkens en Rintse Twijnstra.